BIH Horeca

O Magazinu

«BiH HORECA» je vodeći bosanskohercegovački specijalizirani hotelijersko turističko-ugostiteljski magazin. Naziv «Horeca» dolazi od internacionalne skraćenice za hotele (HO), restorane (RE) i caffee (CA). «BiH HORECA» magazin se štampa/tiska u koloru na preko 100 stranica finog premazanog 100-gramskoga papira s tvrdim korica uvezom, formata 28cm x 21 cm. Magazin se o trošku izdavača dostavlja registriranim ugostiteljsko-turističkim subjektima u BiH, odnosno vlasnicima i menadžerima uglednih hotela, motela, turističkih agencija, restorana, pizzerija, caffea i slično, ali i ambasadama i međunarodnim organizacijama u BiH, tijelima vlasti na državnom i nižim nivoima itd.

Magazin izlazi četiri puta godišnje (ljeto, jesen, zima i proljeće). «BiH HORECA» predstavlja nastavak tradicije izdavanja specijaliziranih časopisa koju je Udruženje/Udruga hotelijera i restoratera BiH započelo projektom «Hotelijersko-turističkog magazina». Prvi broj «BiH HORECE», moderno koncipiranog i dizajniranog časopisa, izašao je iz štampe u osmom mjesecu 2005. godine. Od tada do danas, list je dobio cijeli niz pohvala i po ocjenama mnogih predstavlja vodeći časopis ove vrste u području.

Za «BiH HORECU» govore i pišu vodeći stručnjaci iz oblasti ugostiteljstva i turizma u BiH i šire. Magazin je koncipiran tako da centralno mjesto zauzimaju teme koje se odnose na zajednicu Horeca u Bosni i Hercegovini, dakle stručni i popularni članci iz oblasti ugostiteljstva, novosti iz zemlje i svijeta relevantne za turizam i ugostiteljstvo, intervjui, reportaže i slično. Budući da su ugostiteljstvo i turizam blisko povezani, časopis je koncepcijski okrenut i prema promociji bosanskohercegovačkog turizma, odnosno popularizaciji BiH kao receptivne turističke zemlje. Naravno, važan dio u magazinu zauzimaju teme vezane za aktivnosti Udruženja/Udruge hotelijera i restoratera BiH.